Oriënteren en onderzoeken

Als je denkt over een ander baan zoek je naar de antwoorden op drie kernvragen: 'Wie ben ik', 'Wat wil ik' en 'Wat kan ik'. Gaat het om persoonlijke ontwikkeling, uitdaging, waardering (waaronder salaris) of nog iets anders? Je antwoorden op deze vragen geven inzicht in wat voor jou belangrijk is in een nieuwe baan.

Dat beeld kan je vervolgens toetsen door je te oriënteren op wat de arbeidsmarkt te bieden heeft. Wat voor banen komen het dichtst bij jouw ideaal? Soms dient zich nog een extra vraag aan: 'Wat durf ik'... Ben je bereid en in staat om te investeren in dat wat je het liefste wil bereiken? Ook als het niet zeker is dat je daarmee dat ideaal ook daadwerkelijk kan verwezenlijken.

Het laatste tabblad bevat een paar gratis psychologische tests op Internet die je kan gebruiken om je zelfbeeld helder te krijgen.

algemeen

Op de volgende tabbladen vind je oefeningen waarmee je in kaart brengt wat voor jou belangrijk is in een nieuwe baan. Als je op de link klikt opent het bestand (PDF) in een nieuw tabblad van je internet browser. Je kan de documenten afdrukken of opslaan op je eigen computer. Ieder werkblad begint met een korte instructie.

Oriënteren

Terugkijken, leren van het verleden

Kijk terug op het werk dat je tot nu toe hebt gedaan, je opleidingen en maatschappelijke activiteiten.

In welke functies of situaties was je het beste op je plek? Wat maakt die ervaring zo positief en wat kan dat betekenen voor de nieuwe baan die je zoekt?

Gebruik de vragenlijst hieronder om positieve en minder positieve ervaringen in kaart te brengen

Indicator Energie

Je ideale baan bevat zoveel mogelijk zaken die energie geven en zo min mogelijk 'corvee' dat juist energie kost. Gebruik dit werkblad om 'energie-gevers' en 'energie-vreters' in kaart te brengen.

Top 10 criteria voor een nieuwe baan

Dit is een eenvoudige oefening waarmee je de 10 -voor jou- belangrijkste criteria in kaart brengt waar jouw nieuwe baan aan moet voldoen.

Het gaat niet alleen om het opsommen van de 10 criteria. Je gaat ze ook rangschikken volgens de methode van paarsgewijze vergelijking (een methode die ooit gebruikt werd in de eerste systemen voor functiewaardering).

De manier van werken is beschreven in het werkblad:

Loopbaaninnovator

Soms is het nodig om je eigen gedrag eens kritisch onder de loep te nemen. Misschien heb je daar zelfs concrete aanwijzingen voor gevonden in de andere oefeningen die je in deze rubriek hebt gevonden.

De loopbaaninnovator helpt je bij het bepalen wat je anders, beter of beter niet meer kan doen om je eigen loopbaankansen te optimaliseren.

Reality check

Zoekprofiel

Maak je beschrijving zo realistisch en concreet mogelijk. Op het werkblad kan je een groot aantal zaken vastleggen die van belang zijn bij het beoordelen van een vacature. Natuurlijk kan je er zelf andere zaken aan toevoegen of onderdelen overslaan die je minder belangrijke vindt.

zoekprofiel

Reality check

Nu is het zaak om je zoekprofiel te toetsen aan de realiteit. Dat doe je door jouw zoekprofiel te bespreken met een aantal mensen die jou goed kennen en die je kan vertrouwen.

Laat je profiel lezen en vraag om reacties en adviezen. Je bereikt daarmee twee dingen: De reacties helpen je om het profiel nog beter te maken en daarnaast zijn er een paar mensen die weten wat je zoekt die bereid zullen zijn om je een tip te geven als zij een geschikte vacature onder ogen krijgen.

De tweede actie die je kan doen is het zoeken naar vacatures die aansluiten bij jouw zoelprofiel. Gebruik daarvoor internet, kranten en vaktijdschriften. Verzamel verschillende teksten en ga na hoe jouw zoekprofiel nog kan worden aangescherpt (lees: meer in overeenstemming brengen met de hetgeen de markt vraagt).

Met je definitieve zoekprofiel kan je doelgericht op banenjacht (en door naar de rubrieken 'Profileren en solliciteren' en 'Vacatures zoeken' van deze website).


Gratis tests

Meyer Brigs Type Indicator (MBTI)

De MBTI Is een populaire vragenlijst om verschillen in persoonlijkheid van mensen te in beeld te krijgen. Het model is gebaseerd op de theorieën van Carl Gustav Jung. Hoewel de test in de wetenschappelijke wereld niet bijster hoog staat aangeschreven wordt er in organisaties en in de coachingspraktijk nog veel gebruik van gemaakt. Vooral omdat het een verhelderend beeld kan geven ten aanzien van hoe werksoorten passen bij de persoon. De MBTI wordt ook wel gebruikt om te kijken naar een evenwichtige samenstelling van een team. Een Nederlandstalige versie van de MBTI vind je hier onder de naam 'Neris Type Explorer':


Loopbaanankers van Schein

Stuur een bericht naar loopbaanwerkplaats met als onderwerp 'loopbaanankers'. Ik stuur je dan een email met de vragenlijst.

Als je die invult en aan mij terugstuurt dan krijg je een kort verslag waaruit blijkt wat jouw belangrijkste loopbaanankers zijn. Compleet met een beschrijving van die ankers. Als je daar behoefte aan hebt is een (kosteloos) nagesprek mogelijk.


Hulp op maat

Als je meer hulp nodig hebt kan ik je helpen met de hieronder beschreven betaalde diensten:

Biografisch onderzoek

Aan de hand van jouw loopbaan- en levensverhaal zoeken we naar thema's, drijfveren, patronen en talenten die van belang zijn voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.