Profileren

Profileren draait om jouw zichtbaarheid en presentatie als professional. Dat gaat niet alleen over je Curriculum Vitae. Ook internet is tegenwoordig een belangrijke informatiebron voor de selecteur. Ga er van uit dat een selecteur zijn sollicitanten opzoekt op internet. Het is aan jou om je presentatie ook op dat platform zorgvuldig te beheren.

Als professional is actieve aanwezigheid op LinkedIn een absolute noodzaak. Al jaren lang wordt LinkedIn gezien als hét platform voor zakelijk gebruik. Aanvankelijk vooral voor hoger opgeleiden maar inmiddels is het platform voor vrijwel alle beroepsgroepen van belang.

Naast LinkedIn kan ook Twitter je kansen bieden om jezelf te laten zien als professional. Bedrijven, overheden media, recruiters en professionals gebruiken het medium intensief. Als razendsnelle bron om vacatures bekend te maken of om naamsbekendheid te verwerven. Jij kan het ook gebruiken om jezelf te laten zien als professional.

Facebook is minder geschikt voor persoonlijke profilering en wordt daarom hier niet besproken. Op de pagina 'solliciteren' komt dit medium wel aan bod omdat steeds meer bedrijven, groot en klein, aanwezig zijn op Facebook.

Algemeen

De tabbladen hiernaast gaan over het Curriculum Vitae, LinkedIn en Twitter. Op ieder tabblad kan je doorklikken naar meer informatie deze drie onderwerpen.

Curriculum Vitae

Het Curriculum Vitae (CV) is al decennia lang een belangrijk document voor iedereen die solliciteert. Lang bleef het CV vrijwel ongewijzigd (en een saaie opsomming van feiten). Maar ook solliciteren is aan mode onderhevig en dat heeft gevolgen voor de opbouw, inhoud en vormgeving van het CV.

lees_verder.jpg

LinkedIn

De grote kracht van LinkedIn is dat je zelf de volledige controle hebt over de inhoud van je eigen profiel. Recruiters en werkgevers zien LinkedIn daarom als een belangrijke en betrouwbare informatiebron. Het is véél meer dan een CV op het internet. Je kunt er een netwerk van contacten opbouwen, profielen van andere leden raadplegen, meedoen aan vakinhoudelijk discussiegroepen en informatie vinden over bedrijven en vacatures.

lees_verder.jpg

Twitter

Twitter is een dienst waarin je via korte berichten ('tweets') van maximaal 140 tekens uiting kan geven aan hetgeen je bezig houdt. Iedereen kan lid worden van Twitter waardoor het karakter van de berichten bepaald niet eenduidig is. Voor sommigen is het de uitlaatklep om onzin de wereld in te gooien. Voor anderen is het een serieus medium om kennis te delen en je te laten zien als professional. Tegenwoordig verschijnen er ook héél veel vacatures op Twitter. Het medium leent zich dus zowel voor het zoeken naar vacatures als voor het etaleren van je vakkennis.

lees_verder.jpg


Hulp op maat

Als je meer hulp nodig hebt kan ik je helpen met de hieronder beschreven betaalde diensten:

CV-check

Nieuwsgierig of jou CV echt goed in elkaar zit? Ik kan je snel vertellen of en hoe jouw CV nog nét iets beter kan.

Check LinkedIn profiel

Een goed profiel op LinkedIn is belangrijk als je zoekt naar een nieuwe baan. Vraag professioneel advies voor een optimaal resultaat.