Vacatures zoeken op LinkedIn

LinkedIn kent verschillende plaatsen waar je vacatures kan tegenkomen. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden nader beschreven. Probeer de verschillende mogelijkheden en kijk wat voor je het beste werkt.

Via het hoofdmenu

LinkedIn_zoeken.jpgOok vacatures kan je eenvoudig zoeken met de multifunctionele zoekfunctie van LinkedIn. Voer in het zoekveld het woord  'Vacature' in je krijgt een pagina te zien met vacatures die vaak al behoorlijk goed aansluiten op jouw profiel (soort functie, locatie, ervaring, bedrijfsgrootte, bedrijfstak). 

Vacature groepen

Er bestaan heel veel groepen op LinkedIn waaronder een fors aantal groepen die vooral worden gebruikt om vacatures bekend te maken. De meeste vacature groepen richten zich specifiek op één vakgebied of sector. Sommige groepen leggen het accent op een bepaald opleidingsniveau. Als je lid wil worden van een groep meld je jezelf aan. De beheerder laat je weten of je welkom bent. Zodra je bent toegelaten kan je meepraten in de groep en daar ook de geplaatste vacatures bekijken.

Hieronder zie je een kleine selectie van 10 vacaturegroepen. Die richten zich ieder op een specifiek segment van de arbeidsmarkt. De groepen worden genoemd in volgorde van de logo's.

 

groepen.png

 

Vacature voor jou: Vacature voor jou is opgezet om vacatures kenbaar te maken in het netwerk (96.802 leden)

Culturele Vacatures: Hier vind je vacatures in de kunst- en cultuursector en platform voor kennisdeling (23.929 leden)

Vacatures HBO & WO afgestudeerden: Voornamelijk gericht op de 1e / 2e / 3e baan (5.868 leden)

- Vacatures Zorg & Welzijn: Startpunt voor een volgende stap in je carriere. Vast, tijdelijk en interim (9.630 leden)

HR Vacatures: Fungeert als extra kanaal om de nieuwste HR vacatures te verspreiden (2.271 leden)

Werkzaam in de Techniek: Voor wie werkzaam is de technische sector en/of een technische opleiding heeft (7.137 leden)

Vacature bij de Overheid: Dé plek waar vraag en aanbod van vacatures binnen de overheid bij elkaar komen (62.122 leden)

Vacature Secretaresse: Opgezet om vacatures te delen in het eigen netwerk (8,371 leden)

ICT Vacatures & Opdrachten: 9000+ ICT professionals zijn lid, dagelijks tientallen nieuwe ICT vacatures (9,391 leden)

JBMatch /Juridische vacatures -advocaten - notariaat - fiscaal (4846 leden) 

Interesse? Zoek zo'n groep op en meld je aan op de groepspagina als deelnemer. Je krijgt meestal snel het bericht van de beheerder van de groep dat je bent toegelaten. Zoals je in het overzicht kan zien hebben veel groepen een fors aantal deelnemers (stand van 22-11-2016)!

Bedrijvenpagina's

Van multi-national tot éénpitter, iedere onderneming kan een bedrijvenpagina aanmaken op LinkedIn. Organisaties kunnen zich presenteren als dienstverlener, producent en werkgever. Vacatures plaatsen op de bedrijvenpagina kan daar een structureel onderdeel van zijn. Je kan een bedrijvenpagina volgen. LinkedIn serveert je de updates dan op jouw startpagina.

Twee voorbeelden van organisaties die goed gebruik maken van deze mogelijkheid:

De bedrijvenpagina's van beide bedrijven omvatten twee pagina's:
1) een startpagina met recente nieuwtjes over de organisatie;
2) een carrière pagina gericht op het vestigen van een sterk beeld van de werkgever + actuele vacatures.

(klik op de logo's om de bedrijvenpagina te bekijken)

amsterdam.jpg

 

philips.jpg

 

 

 

Status update

Ieder lid van LinkedIn heeft de mogelijkheid om een statusupdate te schrijven en die naar wens te delen met zijn connecties of het bericht openbaar te delen (naar het hele LinkedIn netwerk, inclusief Twitter als er een Twitter account is gekoppeld aan jouw LinkedIn profiel). Die update kan dus ook gaan over een vacature: 'wij zoeken een nieuwe collega....'

'Gewone' groepen

Naast de vacature groepen kent LinkedIn nog veel meer groepen. Die worden vooral gebruikt om met elkaar informatie uit te wisselen, voor discussie of wederzijdse hulp. Technisch gezien zijn die groepen niet anders van opzet dan de vacature groepen. Standaard beschikt iedere groep over twee tabbladen, waarvan één voor vacatures. Dat tabblad kan (en wordt) dus ook gebruikt om vacatures bekend te maken. Het gaat dan om incidentele vacatures die door leden worden geplaatst.