Vacatures vinden op Twitter

Op Twitter komen heel veel vacatures voorbij. De grote vraag is: hoe vis ik die vacatures er uit die voor mij interessant zijn? Het antwoord daarop is simpel:

- Je hebt een Twitter account nodig;

- Je moet weten hoe je berichten selecteert met behulp van hashtags.

Selecteren met hashtags

In de kolom hiernaast staan bovenaan 3 tweets die geselecteerd zijn op de hashtag #vacature . Loop het rijtje tweets maar na. Die hashtag kom je in alle 3 de berichten tegen. Er staan nog meer woorden met een hashtag in die berichten. Die heb ik in dit geval niet gebruikt in mijn selectie.

Daaronder zie je nog een rijtje van 3 tweets. Deze keer geselecteerd met twee hashtags: #vacature en #rotterdam. Het resultaat is een rijtje van vacatures in Rotterdam. Zo kan je eenvoudig vacatures selecteren in jouw woonplaats. Let op: voor en achter de hashtag moet een spatie staan anders wordt de tag niet herkend.

Geen account toch tweets kijken? Gebruik Twitter!

Wil je niet met Twitter aan de slag maar wel de vacatures kunnen bekijken? Dat kan met Twitter ook zonder een account aan te maken. Ga naar de startpagina van Twitter. Klik linksboven in het menu op het vergrootglas. Je krijgt dan een zoekveld te zien waarin je kan aangeven wat je zoekt. Tik daarin: #vacature en eventueel een andere hashtag voor de plaats en dan druk dan op <enter>. De gevonden vacatures verschijnen direct op je scherm. Zonder account kan je uiteraard niet via Twitter reageren op tweets maar dat is bij vacatures in de regel toch niet de bedoeling.

twitter_start_lbwpnl.png

 

Vacatures geselecteerd met #vacature

Vacatures geselecteerd met #vacature #rotterdam