De nieuwe jas van LinkedIn

LoopbaanWerkBlog #1 gepubliceerd: 13-01-2017

Gisteren was het zover: opeens verscheen mijn LinkedIn profiel in de nieuwe vormgeving. En als je die nieuwe layout eenmaal hebt dan krijg je alle profielen van andere LinkedIn leden ook in die vormgeving te zien. Alle informatie op je profiel is nog steeds aanwezig. Toch ziet het er behoorlijk anders uit.

li_nieuw.jpg

Vormgeving: Rustig en strak

LinkedIn heeft er voor gekozen om niet meer alles in één keer te laten zien zien. Per onderdeel van je profiel zie je een paar regels tekst. Om verder te lezen kan je steeds klikken op 'omschrijving weergeven' om de rest van de tekst te zien.

- Afbeeldingen op je profiel zijn kleiner (van je -nu ronde- profielfoto tot en met de logo's van je werkgevers);

- Jouw activiteiten op LinkedIn staan nu prominent recht onder je 'koptekst' en krijgen daarmee veel meer aandacht;

- Bij vaardigheden en onderschrijvingen zie je in eerste instantie de drie meest onderschreven vaardigheden. 

- Al je aanbevelingen (gekregen en gegeven) staan nu bij elkaar onder één kopje.

- Onder de kop 'Prestaties' zijn je diploma's, projecten en cursussen te vinden.

 

Afbeeldingen op je profiel

De optimale afmetingen voor alle soorten afbeeldingen die je in je profiel kan zetten zijn veranderd! De maximale afmetingen zijn in veel gevallen kleiner en ook de lengte - breedte verhouding is anders. Het gevolg is dat sommige afbeeldingen -die er op je oude profiel prima uitzagen- in de nieuwe layout niet goed tot hun recht komen. 

Dat gaat vooral op voor kleinere afbeeldingen. Dat komt omdat Linkedin de neiging heeft om de beschikbare ruimte op te vullen door de afbeelding 'op te blazen.' Dat kan echt heel lelijk uitpakken. Vooral bij een relatief lange maar smalle afbeelding. Ik heb dat probleem zelf opgelost door kleinere afbeeldingen te 'plakken' op een achtergrond die precies 'op maat' is.

TIP: Op de '2017 social media cheat sheet' van Louise Meyers vind je de juiste afmetingen voor afbeeldingen op LinkedIn

 

Aanpassen van je profiel

Het 'oude' profiel wemelde van de 'potloodjes' waarmee je op allerlei plaatsen teksten kon wijzingen. Die potloodjes zijn er nog steeds maar veel minder talrijk. Ieder 'blok' op je profiel heeft één potloodje waarmee je dat blok in 'edit-mode' kan zetten. Je komt dan in een formulier waarin je alle onderdelen van dat blok kan bewerken. Zowel tekst als beeld. Erg overzichtelijk en logisch.

 

Wat niet meer kan

- Aanbevelingen kan je niet meer plaatsen bij de functie waarvoor ze gegeven zijn.

- De volgorde van de onderdelen in je profiel ligt vast. Je kan zelf de volgorde niet meer wijzigen.

 

Je openbare profiel

De versie van jouw profiel die door iedereen via Google kan worden gevonden bestaat ook nog steeds maar is veel minder ingrijpend gewijzigd. Ook hier is de layout vooral zakelijker en strakker gemaakt. Natuurlijk kan je nog steeds zelf bepalen of jouw openbare profiel ook openbaar mag worden gevonden. En als je dat toestaat (standaard staat het aan) dan kan je op dezelfde pagina, door het weghalen van vinkjes, onderdelen van het openbare profiel onzichtbaar maken.

li_publiek.jpg

 

Conclusie

De nieuwe jas staat LinkedIn goed! De update is de moeite waard. Mijn enige twijfel ligt bij het gegeven dat ontvangen aanbevelingen niet meer zijn geplaatst bij de functie waarop ze betrekking hebben.

LoopbaanWerkBlog

Met onregelmatige intervallen publiceer ik op deze pagina teksten over onderwerpen op het gebied van arbeidsmarkt, loopbaanontwikkeling, solliciteren en het gebruik van social media. Het nieuwste blog staat altijd op deze pagina. Oudere blogs vind je via de blog index.

Reageer op dit blog

 

Required
Required

Reactie van lezers

(geen reacties beschikbaar)